baard-frl.nl

The Sharpeez in Café Baard

The Sharpeez

Zaterdag 25 maart The Sharpeez in Café Baard

Aanvang 21:00

The very best of British Rhythm and Blues - Bill Mead, Baz Payne, Brendan O'Neill and Loz Netto

The Sharpees UK Maximum RnB Band is in de Engelse Bluesscene een reeds gevestigde naam. Deze band is door Bill Mead begin jaren tachtig opgericht en heeft gedurende 4 jaar onafgebroken door Engeland gereisd en in alle toonaangevende Bluesclubs gespeeld. In 1984 besloten Bill Mead, Brendan O'Neil en Baz Payne ieder zijns weegs te gaan. Na een afwezigheid van bijna 20 jaar heeft Bill eind 2003 zijn gitaar weer uit de kast gehaald om The Sharpees nieuw leven in te blazen.

Dit Britse trio brengt swingende uptempo Rockin' Blues ten gehore. De ongepolijste sound en enorme spontaniteit van de band doen de Britse Blues uit de '70 en '80 herleven. De muziek valt te omschrijven als een energieke powermix van blues, rock en country invloeden die je gegarandeerd niet stil laten staan. Het repertoire is gebaseerd op de muziek van o.a.; Rory Gallagher, Tom Petty, Dr Feelgood, George Thorogood en The Stones.

Sinds vorig jaar is de band is de band uitgebreid met Loz Netto, voormalig gitarist van Sniff'n the Tears en is de bandnaam verandert in Sharpeez.